VOLUNTARIAT

PROGRAMA DE VOLUNTARIAT

Un dels pilars sobre els quals descansa la metodologia de SSOM és l’atenció individualitzada als xiquets, xiquetes i adolescents, i l’acompanyament de cada una de les àrees de les seues vides.
Aquesta metodologia no seria possible sense la participació de voluntaris. Així cada voluntari compleix la funció d’adult significatiu de referència o tutor de resiliència.

L’activitat del voluntariat està constantment supervisada i reforçada per una coordinadora. També reben formació impartida per docents professionals en l’àrea, amb una llarga trajectòria en el treball amb xiquets/es i adolescents en risc social i que treballen des d’un enfocament sistèmic.
Els voluntaris que col·laboren amb SSOM a Castelló i tinguen una vinculació amb la l´UJI, poden beneficiar-se dels avantatges del Programa UJI-Voluntària.

Programa d’ Oci: Trampolí.
L’educació en l’oci és un procés d’acció dinàmica i participativa que permet a l’individu seguir formant-se com a persona, al mateix temps que facilita i actua com a mitjà d’integració social i possibilita en els individus autonomia per a construir un estil de vida basat en el benestar físic, psíquic i social.

Amb aquest objectiu SSOM comença aquesta tasca el 2013, al barri de Sant Llorenç de Castelló de la Plana. Era un programa adreçat a 24 xiquets, xiquetes i adolescents de 9 a 16 anys. Es va batejar amb el nom Trampolí, perquè es pretenia que amb l’oci els xiquets, xiquetes i adolescents pogueren fer un bot cap a la integració social. Ara, aquell programa ha donat nom a tots el programes d’oci posteriors, com ara el programa d’oci desenvolupat a Massamagrell com alternativa d’oci i temps lliure durant el 2018.

13 + 13 =