NOSALTRES

QUÈ ÉS SSOM?

SSOM és una Organització No Lucrativa d’àmbit nacional que actua principalment a Castelló, València i Alacant.
Està constituïda per un grup multidisciplinari de professionals que col·laboren amb l’Administració per tal d’aconseguir els seus objectius.

QUIN ÉS EL NOSTRE OBJECTIU?

El Servei de Suport i Orientació al Menor (SSOM) pretén potenciar la igualtat d’oportunitats per a xiquets/es i adolescents i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social.
Segons els seus estatuts, l’objectiu de SSOM és «l’atenció educativa i psicosocial als menors en situacions de risc i a les seues famílies, entenent com a situacions de risc aquelles que incrementen la probabilitat de patir conseqüències negatives en la personalitat, en el desenvolupament adaptatiu o en la salut biopsicosocial, i considerant diferents àmbits d’actuació (domicili familiar, centre educatiu i seu de l’associació).»


LA NOSTRA TASCA

Durant aquests anys, SSOM ha aconseguit els objectius que s’ha marcat basant la seua tasca en una metodologia que descansa sobre quatre pilars d’atenció tant als xiquets, xiquetes i adolescents com a les famílies:

  • A. individualitzada
  • A. especialitzada
  • A. continuada
  • A. coordinada amb la resta d’agents implicats 

TRAJECTÒRIA

SSOM naix el juliol de 2008, a fi d’oferir continuïtat a un programa d’atenció psicoeducativa a 8 menors en situació de risc d’exclusió social, amb l’aprovació en aquell moment de la Conselleria de Benestar Social. En els anys posteriors, el nombre de places oferides pel SSOM a través dels seus programes s’han multiplicat per nou. Durant els últims anys, el Servei ha ampliat les activitats i l’àmbit d’actuació en què treballa.

SSOM està constituït per l’Assemblea General de socis, la Junta Directiva, l’equip de tècnics de cada programa, i els voluntaris/àries.
MEMÒRIA 2019 (PDF) SUBVENCIONS CONCEDIDES EN 2019.