ATENCIÓ PSICOEDUCATIVA

Programa d’atenció psicoeducativa a xiquets/es i adolescents en situació de vulnerabilitat social

Aquest programa és el motiu del naixement de SSOM. Quan s’inicia atén a 8 menors i ha arribat a oferir prop de 60 places simultàniament a Castelló amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Universitat Jaume I i el centre d’atenció infantil, situat al carrer Mare Vedruna 32 de Castelló. El programa ha funcionat a Alacant i des de l’any 2018 s’ha posat en marxa a Massamagrell (València) amb el suport de l’Ajuntament d’aquesta localitat i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
Mitjançant l’acompanyament al/la menor es pretén que els xiquets/es i adolescents siguen capaços de desenvolupar les seues àrees personal, social, emocional i acadèmica per a millorar la seua adaptabilitat i disposar de les mateixes oportunitats que tenen aquells xiquets/es i adolescents que no es troben en una situació de vulnerabilitat social.
Aquest acompanyament es realitza mitjançant suport psicològic i escolar i a través de tallers de competències personals, importants per al desenvolupament maduratiu dels xiquets/es i adolescents. Al llarg de l’any i sobretot en finalitzar els trimestres es duen a terme activitats lúdiques que proporcionen un espai de trobada entre xiquets/es i adolescents, voluntaris i professionals.